EmiliasFamilj

Alla inlägg under november 2008

Av Martina - 15 november 2008 20:26

Idag körde vi iväg en runda. Först till markislagret där vi bla hittade ängla  vingar eller rättare sagt fe vingar, det fanns både och men ängla vingarna var lite för stora för Emilia. Vi ska ju va med på julspel i kyrkan och då ska barnen i babyrytmikgruppen vara änglar.


Efter det körde vi en runda till EKO och där slank det ner både must och pepparkakor och lite annat smått och gott. Och ett måste under vinterhalvåret är ju en grillad i bröd innan man åker hem där ifrån.


Sist men inte minst eller vad man säger så åkte vi till MIO möbler och kollade in vår soffa och vilken matta vi ska ha till den. De vi har valt mellan är en svart och en gråsvart långhårig matta och det blir nog den helsvarta. Vi tog en kudde från soffan vi ska och gick bort till mattorna och jämnförde och den helsvarta blir nog bäst.


När vi kom hem kom 2 ungar som vi beställt jultidningar av. Kul tyckte jag och slängde mig över tidningarna eftersom att jag hade hunnit glömma vad jag beställt. Jag hade valt en bok som heter Vem matar djuren av Jan Lööv han har så fina bilder i sina böcker tycker jag. När jag började bläddra i den så kände jag väl igen den vilket var konstigt för den boken vi har med Jan Lööv heter Tomten berättar... Det var samma djävla bok men med olika titlar ja ja vad ska man göra?


Förresten, Emilia sov från kl 19:30 igår kväll till kl08 imorse så nu kan jag bara hoppas att denna natt blir lika dan. Idag har nästa tand också kommit igenom så nu kanske hon inte kommer att ha lika ont iallafall.


Ikväll har vi ätit tacos så nu sitter jag här och är proppmätt och tittar på Stjärnor på is som jag egentligen inte tycker är så där jätte underhållande. Fast Markus Fagervall är ju rätt ok..


Ha en trevlig lördag kväll mina vänner. God natt

Av Martina - 14 november 2008 21:24

Det har varit Martins första farsdag och Emilia hade inställsamt köpt en golfhandske och en golfmössa till sin far som absolut inte använder slips..


Sen har det såklart varit träff med föräldrargruppen som denna vecka var hos Oskar. Babysim och fika på Barbacka (denna gång med moster Tania vilket var supertrevligt). Babyrytmik vilket Emilia tycker blir roligare och roligare.


Vi var en runda hos Lotta vilket var länge sen:-( måste bli oftare:-) .


Idag fick ännu en av Emilias tänder se dagens ljus vilket var skönt för hon har haft ont länge nu. Det känns dock som att det är 2 till på gång...Emilia har sovit dåligt i natt och i förrgår natt så det är faktiskt lite synd om henne. Förresten så har vårt hjärta namnsdag idag så grattis lilla stumpan. Hon fick ett gulligt vykort som var en minijulkalender av sin mormor och morfar tyvärr har jag inte fotograferat det än så ni får se det en annan dag.


Nu ska jag blänga på tv och sen sova som f_n... God natt

Av Martina - 7 november 2008 21:13

Vilken lång dag det blev... Körde hemifrån kl 07:15 och var hemma 20:30. Jag, Martin, Emilia och Gull-Britt körde upp till Gekås i Ullared för att shoppa loss. Vi skulle i första hand ha barnkläder, sånt som Emi ska ha när hon börjar på dagis. Vi möttes av en julpyntad byggnad och massor av folk. Vi slängde oss bort mot barnkläderna på en gång och hittade det viktigaste av allt..regnkläder. Det blev rosa och gulblå regnkläder (senare hittade jag bruna regnbyxor och brun och rosa randig regnjacka som jag egentligen ville ha men inte pallade skifta till :-( ).


Vi gick in 3 ggr. Var ju tvungen att lasta av i bilen då och då:-). Emilia var supersnäll hela tiden. Hon tycker ju att det är kul när det händer nåt. Vi fick ju se till att Emilia kunde följa sina rutiner när det gällde mat och sovstunder. Efter vi hade handlat klart så åt vi på en av restaurngerna utanför, det var inte supergott men vi var hungriga och trötta så maten slank ner snabbt ändå. Sen bar det av hemåt. Så med oss fick vi lite gott och blandat det blev barnkläder, kläder till mig och Martin, julpynt och lite husgeråd så vi var mycket nöjda.


Som tur var sov Emilia till 07:30 dan där på vilket var himla skönt för oss för vi behövde verkligen vila upp både fötter, själ och öron efter allt springande i gångarna och ljudet av allt folk. Snart är det advent och jag längtar tills jag kan slänga upp all belysning men än så länge får jag vänta... Förresten jag har ju inte berättat att vi varken har soffa eller bord kvar så nu längtar jag ännu mer till v48.. Gokväll 

Av Martina - 3 november 2008 21:33

Idag var det dags för föräldrarträff igen men först gick vi en runda till Sofie och Maja för att leka lite. Det var bara fem barn med idag men det märktes inte att vi var några kort för det var ett jäkla liv. De lekte och busade mer än vanligt. Måste säga att det har hänt mycket med barnen på de 6 senaste månaderna.


Ikväll kom ett par från Åhus och tittade på vår soffa de bestämde sig för att ta den så de la handpenning så länge. På torsdag ska vi hjälpas åt att frakta soffan till sitt nya hem:-). Många har ringt på bordet och som det ser ut nu så kommer det någon i helgen och köper det. Men vi håller inget utan handpenning så hinner någon annan före... Lite har man lärt efter att ha sålt en del på blocket.


Nu är vi lagom trötta som vanligt. Ska hänga upp tvätt och duscha sen blir det hopp i säng. Imorgon är det babysim och en runda på stan MED vagn. Gonatt vänner.

Av Martina - 2 november 2008 21:21

Fredagen blev betydligt mycket bättre än torsdagen som tur var. Vi fick barnvakt så det bar av till fest. Hela föräldrargruppen skulle träffas hos Theresia och Conna för att käka lite gott och umgås. Det blev hur trevligt som helst så STORT TACK till er alla för att ni är så goa. Efter vi käkat (och druckit lite vin:-) ) så blev det tävling och vi delades in i 3 grupper..gick inte jättebra direkt he he.


Sen bar det av till bowling hallen där vi hade bokat några banor. Det gick inget vidare för mig men det gör ju inget när man ändå har så trevligt och martin lyckades ju filma precis när jag slog en trike:-). Nån starköl blev väl beställd där också..tål inte så mycket nu för tiden så jag tog det lilla lugna. Ser fram emot trettondagsafton eller när det nu var nästa gång :-).


På lördag kom syrran hit så vi lagade god mat och hyrde film. Det blev The Happening som var en lam film fast temat i filmen var bra hi hi och ZOOHAN som var töntig men ändå kul.


Idag har vi varit på EKO och sen på Bromölla möbelaffär. Nytt soffbord är beställt och matta är hittad så nu längtar jag ännu mer till v.48 Imorgon kväll kommer det ett par här ifrån Åhus och kollar på vår soffa + att många har ringt på soffbordet så hoppas hoppas hoppas.


Nu ska jag snart lägga mig, ska bli skönt. Gonatt och kram

Ovido - Quiz & Flashcards