EmiliasFamilj

Alla inlägg under maj 2008

Av Martina - 22 maj 2008 22:07

Usch och fy vad denna natt har varit jobbig. Emilia har typ vaknat varannan timme och gnytt. Magen stod rätt ut på henne och hon låg och vred sig. Sen rätt va det var så fes hon...det måste vara jobbigt att va så uppspänd i magen.


Idag har vi varit och hälsat på Johanna en fd arbetskamrat i Öraholma. Hon bor med sin familj en bit ut i naturen med två hundar och tre får. Hur mysigt som helst. Jag blir alltid lika inspererad av Jonas och Johanna, de är så himla kärleksfulla föräldrar. Jack och Jonna kommer att bli två trygga starka individer. De är så otroligt härliga redan. Jack söt som socker och Jonna som har ögon som man inte kan släppa blicken ifrån.

Emi har varit ur gängerna hela dagen känns det som, inte så konstigt efter en sån natt. Men hon log åt Jack och när vi satt vid matbordet så skrattade hon ljudligt åt Jonna även om det bara var korta stunder.


Jonas och Johanna har två rottweilers som är jättefina och STORA. Rambo gick fram och pussade Emi flera gånger det känns bra att Emilia inte blir rädd med tanke på att mina föräldrars labradorvalp har huggt efter oss flera gånger innan. Ozzy är enorm och ryter som en varg men han jagar även flugor och såpbubblor vilket ser himla gulligt ut. När han jagar flugorna så försöker han att finta dem genom att titta på en fluga rakt fram fast egentligen så har han pejl på en som kanske sitter brevid honom hi hi.


När vi kom hem mötte vi några av grannungarna vilket Emi tyckte va himla kul. Det räckte med att Louise tittade på henne så började hon att skratta högljutt. Nu vet jag vem som är framtidens barnvakt här he he.


Nu e jag riktigt trött. Martin har nattens jour så jag ska passa på att vila upp krafterna tills imorgon. God natt mina vänner. 

Av Martina - 21 maj 2008 20:28

I morse satt jag och väntade som ett barn på julafton. Fick nämnligen ett mail igår kväll om att mina gangstar saker har kommit, en knallgrön klänning och en bebisfilt med små gangstrar på ena sidan och svart på andra. Hur tidigt kan man komma hem till folk? Jag stack hemifrån kl 11 och det var nog helt ok. Jag stod utanför huset eftersom att familjens son hade vattenkoppor. Det är ju bra om man kan få det som liten men Emilia är lite för liten än tycker jag. Jag tog Sofies saker och körde förbi och lämnade dem hos hennes föräldrar(hon var där). Hon hade också beställt en bebisfilt - super sötcool. Det var trevligt att bara snacka bort ett par minuter innan jag begav mig hemmåt


När jag kom hem så hade resten av mina foton som jag har beställt kommit. Kul kul det kommer att bli himla fint. Rolig post för en gång skull för min Se och Hör tidning kom också hi hi.


Jag får ju erkänna att jag läser blondinbellas blogg. Och idag hittade jag en sida i en en av hennes kommentarer. Sidan heter personligalmanacka.paulanders.com. Jag blev stormförtjust och beställde en almanacka på en gång. Jag längtar tills den kommer. Jag skrev att det ska stå "Grattis på 30 årsdagen Martina" på försendelsen så det blir en födelsedagspresent till mig själv.


Nu e jag rätt trött och ska bara ta det lungnt resten av kvällen. Gokväll.

Av Martina - 20 maj 2008 14:15

Idag kom svärföräldrarna hit för att hjälpa oss med lite jobb i trädgården. Sten sågade sten till sista stenläggningen och Gull-Britt rensade ogräs mm. Snacka om att man känner sig bortskämd ( och lite dum). Själv gick jag och småplockade...tog lite ogräs här och där, planerade om trädgården lite och påbörjade fönsterputs. Jävla tallar va de fröar på allt trädgårdsmöblerna såg inte kloka ut.


Sen stack jag till Stockis för att inhandla en födelsedagsblomma till min kära vän och kollega Rebba. Vi lägger alltid ihop pengar på jobbet när någon fyller år till en liten blomma. Det känns faktiskt bra att se buketten från sina arbetskamrater och veta att de har tänkt på en. Alla borde göra nåt liknande på sina jobb det betyder så mycket(lite dyrt om man jobbar i en fabrik med många medarbetare:-) ) .


Nu ikväll så var båda jag och Martin vrålhungriga så vi stack till hanöhallen och köpte en grillad kyckling och vitlökspotatissallad-MUMS. Vi kastade i oss maten för att sedan nästan spy av mätthet. Nu ska vi göra absolut ingenting. Emi somnade snabbt ikväll och det kanske vi också gör, gonatt.



Av Martina - 19 maj 2008 20:04

Det blev en lång dag. Klockan 0930 hämtade jag upp Rebba för vi skulle ha möte med jobbet. Vi satt och fika samtidigt som vi gick igenom det vi behövde så det var trevligt. Klockan 1230 körde vi hem. Jag hann typ packa om väskan och göra ny Emiliamat innan jag skulle sticka igen.


Jag skulle möta upp med föräldrar gruppen kl 1400 på fädriften för att sedan gå hem till en av mammorna (denna gång Linda) och fika. Roligt värre va att hon bodde på gatan brevid... Fullt ös med 7 bebisar, 7 mammor och en storebror. När den ena blev tyst så började nästa att skrika. Men det var faktiskt himla kul ändå. Alla e så trevliga. Nästa gång ska vi vara hos ??? . Jag får nog kolla upp det om inget annat så ska vi ändå mötas upp på fädriften kl 1400 varje måndag hi hi.


När jag gick hem så mötte jag grannarna John med lilla Ida och Maria med lilla Vera så då fick jag ju stanna och snacka lite skit. Kul att det är så himla många ungar i området. Jag fotograferade Ida och Vera när de satt på den lilla stentrappen de var så himla söta.


Emilia somnade snabbt idag. Hoppas att hon sover hela natten inatt också.

Nu e det dags att plocka undan lite för att sedan kunna slappa med gott samvete. Gokväll.

Av Martina - 18 maj 2008 19:22

Jag har varit nervös ett bra tag för den här dagen. Var ju bjuden till min gamla arbetsledares föräldrar. Det var jag och 4 andra som var där. Det blev mycket trevligare än jag hade trott. Vi satt och pratade gamla minnen plus att jag fick höra lite om hur det hade varit sista tiden då jag inte var med(han finns inte längre bland oss). Jag och Emi var där i 4 timmar och jag kan säga att tiden bara rann iväg.


När jag kom hem blev det full rulle igen. Vi la ju ut eu-moppen på blocket igår och idag var det en som ville komma och titta på den. Det var en man som kom med sin 16 åriga son. Pinsamt värre så gick inte moppen igång. Den har förmodligen stått för länge. Vi höll på ett bra tag. Efter mycket om och men så fick vi igång den och de köpte den - gött. Det första killen skulle göra när han kom hem var att ta bort packboxen hi hi precis den som Rebba mobbade mig för.


Men nu är det slut för idag, gokväll!

Av Martina - 17 maj 2008 20:19

Då har det firats idag. Stress och press innan vi kom iväg. Martin kände sig hängig och tänkte först bli hemma. Jag kände bara hur stressen kom över mig. Skulle packa bilen och köpa blomma och sen hämta upp syrran. Just då ringer mamma och undrar om vi kan köpa bröd på vägen...

Martin piggnade till och vi kom iväg.


Det var himla trevligt. Träffade några som jag nästan aldrig träffar. Det bjöds på gravad lax och tårta. Man blev mätt som en plätt. Vi tittade lite på travet med. Min kusin Peter Andersson vann sitt första v75 lopp och under intervjun som de gör direkt efter hade han gråten i halsen hela tiden så han var nog glad.


Nu ska det slappas med en värmefilt jag e ju kall som en isglass. God natt. 

Av Martina - 16 maj 2008 19:50

Började dagen med ett möte med föräldrargruppen. Idag kom det folk från babyproffsen och visade bilstolar. Vilken j_vla djungel. När nästa stol ska inhandlas åker vi nog dit och så får de säga vad vi ska ha och sen hjälpa oss att montera in den. Fatta att man ska sitta i bilstol tills man e 135 cm lång eller tills man e ca 12 år... Det är inte de här vanliga kuddarna som fanns när man va liten(de är på väg att försvinna helt) utan hela stolar. Hade mamma tvingat mig att sitta i en sån när man var en tuff trotsig 12 åring så hade jag nog dött. Men tiderna förändras och självklart ska Emilia sitta i en ny modell så att hon sitter tryggt. Jag får väl se upp så att hon inte slår ner mig och slänger mig i bagaget när det blir dags. Vi bestämde i gruppen för att träffas varja måndag vid busshållsplatsen på fädriften för att sedan gå vidare hem till någon av oss och fika, trevligt trevligt.


När mötet var slut så körde jag och hämtade Lotta. Vi Skulle förbi Martins rökeri och sen vidare till chokladstudion i Rinkaby.  Det blev lite shopping till fars födelsedagspresent. En korg fylld med godsaker och sen blev det en rodedendron istället för en bordsbukett.


Idag testade jag lite kläder på Emilia och jag tror att jag har hittat midsommarklänningen. Fin fint. Något stor än men hon hinner nog växa in i den. Det kommer bli så bra så.


Åh så skönt det ska bli inatt. Martin ska ta Emilia fredag och lördag nätter.

Gött gött gött. Sov nu så gott för det ska jag göra!

Av Martina - 15 maj 2008 20:26

Jag , Emilia och Lotta var och handlade lite idag. Det blev en runda till hanöhallen, dennis blommor, apoteket och systembolaget. Klockan var inte så mycket när vi kom hem så jag bestämde mig för att hälsa på mina kära arbetskolegor (se bilderna: Linda,Rebba o carro). Trevligt värre. Skriver inget namn och visar ingen bild på personen som jag jobbar för pga sekretess.

Vi gick ut en runda och hamnade allihopa hos Ingrid och Rolf  där vi stannade på en fika innan vi gick tillbaka. Det är personalbyte kl 15 så jag stannade kvar och heja på Carro en liten stund innan jag begav mig hemmåt. 


Till mat blev det kyckling och nudlar gott gott. Sen fixade vi med försäkringskassan. Förlängde mammaledigheten till siste augusti via hemsidan. Ska förbi kontoret imorgon och förlänga t o m sista oktober. Det är ett himla räknande med hel, halv tiondelsdag osv.


Martin har nattat Emilia så hon sover gott. Nu ska jag slappa. Gonatt! 






Ovido - Quiz & Flashcards